Novavi tilbyder gratis og anonym Alkoholbehandling

Alkoholister Anonymous (AA) är en världsomspännande organisation som syftar till att hjälpa tidigare alkoholister att stödja varandra under hela deras återställningsresa, samtidigt som de behåller sin nykterhet. Organisationen grundades 1935 av Dr Bob Smith och Bill Wilson i Akron, Ohio. Idag kan AA-grupper hittas i städer över USA och runt om i världen. Möten är öppna för människor i alla raser, åldrar och könen, inklusive familjemedlemmarna för att återvinna alkoholister.

Personer som deltar i AA-grupper är engagerade i att sluta missbruka alkohol och förbli nykter. Mötena erbjuder en mängd olika sätt att stödja pågående återhämtning, som ett effektivt 12-stegsprogram för att behandla alkoholism. AA: s 12 traditioner var avsedda att stabilisera programmet och hålla det fritt från yttre påverkan. Eftersom organisationen anses vara ett gemensamt biståndsgemenskap drivs det av tidigare alkoholister som hjälper dem som för närvarande är i återhämtning.

AA historia
AA grundades ursprungligen på principerna för Oxford-gruppen, en kristenbaserad självhjälpsgrupp. Inledningsvis hade grundaren Bill Wilson inte mycket framgång för att hjälpa de som kämpar med att drabbas av problem blir och är nykter. Det föreslogs att Wilson ägnar större uppmärksamhet åt de vetenskapliga aspekterna av alkoholismbehandling snarare än de kristna elementen i återhämtningen. Snart efter åkte Wilson till Akron, Ohio, där han träffade en man som hade problem med att vara kvar nykter – Dr Robert Smith. Wilson arbetade med Smith i 30 dagar tills han gav upp dricks den 10 juni 1935. Det här är nu officiellt årsdagen för AA över hela världen.Novavi tilbyder gratis og anonym alkoholbehandling. Ring til os i dag, eller mød op på et af vores ambulatorier.

Under ett tag arbetade Dr. Smith och Wilson under Oxford Gruppens paraply. Dock kritiserades de ofta för deras praxis. År 1937 bröt de sig borta från Oxford-gruppen och startade AA. Även om Dr Smith och Wilson behöll flera delar av Oxford-gruppen, som att hålla informella sammankomster, gå igenom steg och arbeta utan inkomst, gjorde de många förändringar. Tillägget av AA-steg, möten och sponsorer har hjälpt organisationen att bli igenkännlig som en effektiv supportgrupp till miljontals människor världen över.